Vratila se PL BiH. I to u dobrom, starom ruhu. Loše suđenje, vrijeđanje, uspavanke… Sve se to moglo vidjeti u 20.kolu domaćeg šampionata.

Kolo su otvorili Radnik i Željezničar, te u nogometnoj uspavanci odigrali bez golova. Velež je savladao Zvijezdu 2-0, koja već pakuje kofere za drugu ligu.Golove su postigli Vehabović i Brandao.

Sarajevo je deklasiralo Tuzla city, ali ostalo je mnogo repova. Gosti negoduju zbog lošeg suđenja i rasističkog vrijeđanja, domaćini prebacuju lopticu i najavljuju tužbu zbog klevete. Tuzla je povela preko Šarčevića, a na 1-1 je poravnao Ahmetović. No, u 42.minuti Badji nabrzinu dobiva 2 žuta kartona i napušta igru. Kasnije se žalio na rasističko vrijeđanje od strane Dupovca.Badji je zbog klizećeg starta dobio žuti karton, a potom je uhvatio Dupovca za vrat.

Nakon tog starta jedan igrač domaćih (Dupovac) mi je prišao i kazao mi “šta ti hoćeš crni majmune”. To je bio razloga zbog čega sam tako reagovao. Jednostavno se nisam mogao suzdržati jer je to velika uvreda na rasnoj osnovi, kaže Badji.

Do poluvremena je Sarajevo i povelo preko Hodžića, a na poluvremenu su predstavnici Tuzle cityja napustili stadion nezadovoljni suđenjem i odnosom FK Sarajevo.Ahmetović i Tatar donose Sarajevu 4-1, Hasanović smanjuje na 4-2. Mersudin Ahmetović je kasnije upotpunio svoj hat-trick, a Sušić je s bijele tačke potvrdio pobjedu domaćina.

U nedjelju su Sloboda i Mladost odigrali popularnih 0-0. Široki i Borac podijelili su bodove odigravši 2-2. Vranješ i Milutinović doveli su goste do 2-0, a Pervan i Angelov donose bod domaćinima. Domaća publika na kraju susreta počela je s vrijeđanjem, zbog navodno lošeg suđenja.

Zrinjski je bio siguran u Zenici i slavio 0-2 golovima Bilbije i Zeca, te tako još jednom pokazao da zna ubosti pojačanja.

Sarajevo je lider , a čak 5 klubova računa da može do titule.