V

Na male ekrane vraća se Liga šampiona. Konačno, rekli bismo. Na rasporedu su utakmice osmine finala.

Atletico će na Wanda Metropolitanu ugostiti europske šampione, momčad Liverpoola. Iako je po svim parametrima Liverpool favorit, neće se Simeonova momčad lako predati. Atletico ne blista ove sezone, ali u nokaut utakmicama sve je moguće.

Simeone ne može računati na Herreru, Felixa, Povedu i Trippiera. Njegov kolega s druge strane nema velikih problema s ozljedama. Nema Clynea, Laroucija i Shaqirija, na koje se ionako ne računa previše.Atletico i Liverpool igrali su međusobno 6 puta, a Atletico je uspješniji. Jorgandžije su slavile 2 puta , Liverpool jednom, a triput je završeno neriješeno. Posljednji put klubovi su se sastali 2017.godine u finalu Audi cupa. Završeno je 1-1, a Atletico je osvojio turnir na penale. Od igrača koji su se tada našli u početnim postavama, kod Liverpoola bi danas od prve minute mogli zaigrati Gomez, Wijnaldum i Mane, a za Atletico Thomas i Vrsaljko.

Susret sudi Poljak Marciniak.

Zanimljivo će biti i na Signal Iduna Parku, gdje Borussija na krilima navijača dočekuje PSG. Moćni PSG ove sezone baca sve karte na Ligu šampiona, a u ligi su već dobro odmakli. S druge strane, i Borussija se dobro nosi na 2 fronta. Borussija večeras igra bez tri važne karike, Brandta, Delaneya i Reusa, a gostima nedostaju Paredes, Dagba i Diallo.Očekuje se susret na veliki broj pogodaka, s obzirom da obje ekipe gaje izrazito napadački stil.

Samo dva puta igrala su ova dva kluba međusobno, i to u grupnoj azi Lige šampiona 2010. godine. U Dortmundu je završeno 1-1, a u Parizu 0-0.

Susret sudi Španac Lahoz, poznat po velikom broju kartona.

Obje utakmice se igraju u 21 sat, a prijenos je na platformi Arena sport.