Utakmicama u Grazu i Trondheimu počelo je Europsko prvenstvo u rukometu!

U skupini A Bjelorusija je nadvisila Srbiju 35-30. Srbi su držali ritam u prvom dijelu, i gubili samo 16-15. Smušenost, spori napadi i bezidejnost udarili su svoje te su na kraju Bjelorusi zasluženo slavili. Srbija je promašila čak 4 sedmerca. Pivot Karalek bio je najbolji kod pobjednika, i zabio je osam golova. Poražene je predvodio Radivojević sa 6 golova, ali imao je čak 7 promašaja.Srpski golmani skupili su kombinirano 8 obrana, dok je Saldatsenka sam obranio 10 udarac, a jedan i njegov kolega Matskevich.

U skupini C Njemačka je slavila nad debitantom Holandijom 34-23. Iako rezultat govori drugačije, nije bilo tako lako. Nijemci su na predah otišli sa 15-13. Utakmica je prelomljena u 42.minuti. Njemačka je vodila 22-19 i napravila seriju 7-0, koja ih je dovela do uvjerljive pobjede. Susret je obilježio i nesportski potez Uwea Gensheimera, koji je zaradio crveni karton. Izbornik Njemačke šansu je dao svim igračima.

Hafner i Kolbacher zabili su po pet pogodaka. Wolff je skupio 11 obrana, a priliku je dobio i veteran Bitter, koji je obranio 3 od 6 udaraca. S druge strane. Smits je bio nerješiva enigma u prvom dijelu. Postigao je ukupno 7 pogodaka, ali samo jedan u drugom dijelu. Steins je dodao 6. Holandski golmani Ravensbergen i Eijers skupili su samo pet obrana.

Od 20 i 30 igraju Hrvatska i Crna Gora, te Španjolska i Latvija.