Izvučene su grupe za Ligu nacija. Bosna i Hercegovina je dobila jake protivnike, no teško da bismo ikoga trenutno mogli okarakterisati kao lakog protivnika za nas. Naravno, gledajući igru iz kvalifikacija.

Protivnici će biti Holandija, Poljska i Italija. S Talijanima smo igrali u kvalifikacijama, i nismo se dobro proveli. Azuri su slavili u oba ogleda, iako smo u gostima pružili dobar otpor. Nije to više ona Italija koja igra odbrambeni fudbal, Roberto Mancini je napravio odličnu ekipu. Bez zvijezda, ali sa timskom igrom , tehnički potkovanim igračima i sjajnim egzekutorima.

Holandija je bila u zatišju, ali vraćaju se na velika vrata. Mlada i potentna reprezentacija, s jakom odbranom. Jedino možda nedostaje neki golgeter, kao nekad Robin van Persie. Dovoljno je reći da su im stoperi van Dijk i De Ligt, a gdje su još Depay, Beergwijn, De Jong, Cilesen…

Poljska je reprezentacija koja se silno digla. Nemaju velikih zvijezda osim Lewandoskog, ali to je jedna organizirana momčad , jaka u prekidima. Oslanjaju se na kolektiv, a u posljednjim godinama doživjeli su veliku ekspanziju.

Selektor Bajević je istaknuo da se BiH nikog ne boji, te da može igrati sa svima. Nadamo se da će se to što prije posložiti, i da ćemo prvo osigurati EURO i na njemu se dobro predstaviti, a potom zaigrati i Ligu nacija u septembru.