Naselje Sokolje je jedino naselje u Sarajevo koje ima prefiks “Heroja”. Ta odluka je donešena 1993. godine. Trideset godina poslije, mladi iz Naselja heroja Sokolje naučeni i vođeni herojskim pričama odlučili su da pokrenu nešto što bi moglo da donese veliki doprinos samom naselju.

Sigurno će svi pamtiti 24.01.2022. godine kada je formiran MNK Sokolje, dan kada su snovi počeli da postaju stvarnost. Mnogo truda, rada, prolivenog znoja uloženo je u ovu mladu priču. Sada već ubrzo kroz par dana MNK Sokolje slavi svoj Prvi rođendan. Tim povodom klub će ugostiti ekipu Futsal Željezničara. Ekipa futsal Željezničara se takmiči u Prvoj Futsal Ligi FBIH, te će sigurno ova utakmica da izazove veliku pažnju publike.

Mlada ekipa puna motiva,želje za uspjehom izlazi na megdan gigantu Željezničaru. Utakmica je na rasporedu Utorak (24.01.2022.godine) u dvorani “Umihana Čuvidina” Boljakov Potok. Ulaz na utakmicu će iznositi 3km. Iz kolektiva “MNK Sokolje” na svojoj instagram stranici pozvali su sve simpatizere oba kluba i sve koji vole futsal da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.