Danas je na rukometnom EURU odigrano 6 utakmica. Bili su to fantastični susreti.

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je sjajnu utakmicu protiv Bjelorusije. Iako su Bjelorusi označeni kao moguća nagazna mina, to se danas apsolutno nije vidjelo. Agresivna hrvatska 5-1 obrana bila je sjajna, na čelu s generalom Domagojem Duvnjakom.

Na samom početku Hrvatska radi seriju 4-0 na krilima Duvnjaka i Mandića te se odvaja na 5-1. Bilo je i 7-2, a onda je uslijedila crna rupa.Bjelorusi su se vratili i desetak minuta bili u egalu.No, Kauboji do poluvremena ubacuju u brzinu više, i ima 15-10 na poluvremenu.

U drugom dijelu cilj je bio što prije se odvojiti. To je i učinjeno, i Hrvatska je otišla na ogromnih +10 (24-14). Posljednjih 15 minuta Červar je imao taj luksuz pa je mogao odmoriti kompletnu početnu sedmorku. Na golu je priliku dobio Ašanin, na crti Šipić. Bekovski trojac činili su Mamić-Hrstić-Šarac, a krila su držali Matanović i Ravnić. Ni oni nisu pokazali puno respekta, malo je nedostajalo smirenosti u napadu, ali obrambene zadaće odrađene su na pravi način. Hrvatska je slavila naposljetku 31-23.

Karačić je predvodio Hrvate sa 6 golova.

Crna Gora je savladala Srbiju i izbacila ju sa prvenstva.U utakmici prepunoj preokreta , ali i grubosti Crnogorci su slavili 22-21. Kod rezultata 20-20  Radović i Lipovina donijeli su Crnogorcima krucijalnu prednost, a Srbi su u zadnjoj sekundi tek ublažili poraz preko Ilića.

Grbović je ponovo bio najraspoloženiji kod Crne Gore sa 5 golova. Simić je obranio 10 udaraca. Kukić je bio najbolji kod Srbije sa 6 golova. Ivanišević je bio dobar i imao 11 obrana, ali ni to nije pomoglo Srbima.

U skupini B Nizozemska je pobijedila Latviju 32-24.Susret su prelomili već u prvom dijelu kada su imali 6 razlike. Kristopans s jedne i Smits sa druge strane bili su najefikasniji sa po 7 golova.

U istoj skupini Španjolska je uvjerljivom pobjedom nad Njemačkom osvojila 1.mjesto u skupini. Od samog početka Španjolci su se odlijepili. Nijemci su se par puta vratili, no nisu nijednom stigli do izjednačenja poslije 1-1. Dushebajev je bio izvrstan sa 7 golova,8 asistencija i 6 ukradenih lopti. De Vargas je skupio 12 obrana. Pekeler je na drugoj strani zabio 5, prvi vratar Wolff imao je samo jednu obranu, a Bitter 6. Završeno je 33-26.

Sjajan susret odigrali su Mađari i Rusi. U posljednjih 8 minuta Mađarska je ušla sa četiri razlike.  No, Rusi su napravili seriju 4-0 i vratili se u igru. U zadnjim sekundama Balogh iz sedmerca donosi pobjedu Mađarskoj. Upravo je Balogh i bio najefikasniji sa 7 golova, a kod Rusa Santalov je postigao 5.

Odličan je bio i sudar Danske i Islanda. Svjetski prvaci pokleklnuli su već u 1.kolu. Bio je to meč bez obrana, a obje momčadi su se izmijenjivale u vodstvu. U drugom dijelu Island je uspio markirati Hansena, koji je u prvom poluvremenu postigao 8 pogodaka. Palmarsson je predvodio pobjednike sa 10 golova.