MNK Dia BiH ima novog sportskog direktora! Bit će to ambiciozni Senad Kolić, koji je dogovorio uslove s ovim futsal klubom, koji nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Veliki sportski radnik i entuzijast imat će priliku pokazati svoje znanje i fudbalske veze i poznanstva. Kolić je jedan od najzaslužnijih što se futsal vratio u Sarajevo, i što je sve sada na višem nivou.

Kolić je alfa i omega Litena, ekipe s kojom je obišao Bosnu i Hercegovinu i osvojio sve što se može osvojiti. No, također zaslužan je što to nije jedna od ekipa koje samo nastupaju po turnirima. Ne! Liten je prava družina, a njihovo drugarstvo donijelo im je i mnoge titule.

Pokazao se kao veliki specijalist za otkrivanje i promociju novih futsalera, a to znanje zasigurno će prenijeti i u MNK Dia BiH. S obzirom na veliki broj poznanstava i vrsne pregovaračke sposobnosti, ne sumnjamo da će klub već u zimskom prijelaznom roku dobiti nekoliko odličnih pojačanja.

Prvi od pojačanja trebao bi biti sjajni Vedad Salčin, koji će zasigurno zaoštriti konkurenciju u Dia BiH, i svojim umijećem pomoći u ostvarivanju dobrih rezultata.