U Prvoj ligi FBiH, grupa 1 peto kolo će biti najzanimljivije dosad.

U subotu od 14 sati igra se derbi dvaju ekipa koje ciljaju na Premijer ligu. Iskra Vrbas će u Bugojnu ugostiti Neimare.

Iskra je lider prvenstva sa 9 bodova, ali i čak 21 postignutim pogotkom. Nova pojačanja su se savršeno uklopila, a vođa ekipe je Gekić, koji rešeta protivničke mreže. S druge strane Neimari su dugo na okupu, izrasli su u jednu vrlodobru i čvrstu ekipu, s pobjedničkim karakterom. Karakter su pokazali u prethodnoj utakmici sa Željezničarom, gdje su uspjeli pobijediti bez obzira što su dvaput zaostajali po dva gola razlike.

Neimari dosad imaju jedan poraz, ali za zelenim stolom.Pobjeda protiv Iskre vratila bi ih potpuno u borbu za prvo mjesto. Iskra je obezbijedila prijenos uživo, te ljubitelje futsala sigurno očekuje praznik futsala.

U nedjelju od 16 i 30 igraju Konjic i Drina. Sudar je to ekipa koje traže prvu pobjedu na terenu. Drina ima tri boda protiv Neimara, no ta utakmica nije ni odigrana zbog propusta zeničke ekipe. Konjic je dosad osvojio jedan bod protiv Željezničara. U susret obje ekipe ulaze maksimalno ozbiljno, sa željom da dođu do bodova. Očekuje se vrlo neizvjesna utakmica, u kojoj bi jedan pogodak mogao odlučiti.

Od 18 sati Željezničar će ugostiti DiaBiH. Utakmica je to koja je prethodnih godina vukla sa sobom dosta tenzija, no vjerujemo da ovaj put neće biti tako. Igra se bez gledatelja, a u obje ekipe ekipe igraju momci koji i nisu prgavi.

DiaBiH je pozitivno iznenađenje prvenstva, Željezničar negativno. Mlada momčad Die upisala je tri pobjede, obrana igra jako dobro. Trener Hodžić je odlično posložio stvari, sastavio jednu homogenu cjelinu, gdje svi igraju jedan za drugoga. Igraju bez imperativa, rasterećeno, i zasad su odlićni.

Željo dosad ima samo bod, iako su igrali jako dobro i protiv Iskre i protiv Neimara ostali su kratkih rukava. Ipak, iskusna ekipa s golmanom Omerbegovićem, Marićem,Džafom sigurno još nije rekla svoje. Gradski derbi nosi poseban naboj, te će u Željezničaru učiniti sve da pobijede i prekinu negativan niz. Na ruku im ide historija međusobnih ogleda.

BM/futuro.ba