Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih atletičara Osman Junuzović preminuo je iznenada u ponedjeljak navečer, potvrdio je to njegov brat Asmir.

Vijest o smrti mladog bh. atletičara pogodila je njegove brojne sportske kolege koji su u nevjerici zbog preranog odlaska 27-godišnjeg atletičara iz Doboj Istoka.

Junuzović je na uličnim trkama osvajao medalje te sakupljao novac kako bi kupio sebi sportsku opremu. Nedugo nakon toga i medijskih napisa potpisao je i sponzorski ugovor, čime je osigurao mjesečnu stipendiju i opremu, a u karijeri je osvojio brojne titule sa svojim klubom.

Bio je trećeplasirani na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015. (3.000 metara zapreke), prvak Balkana na 3.000 metara sa zaprekama, šampion BiH na 3.000 metara, 3.000 metara sa zaprekama, 5.000 metara, 8.000 metara u krosu i 10.000 metara na stazi te pobjednik brojnih trka u BiH i regionu.

Kako nezvanično saznajemo, preminuo je usljed iznenadnog zatajenja srca.

Muhamed Fisović, trener atletskog kluba “Sarajevo” na društvenim mrežama oprostio se od Junuzovića.
“Dugo vremena se pitam zasto dragi Allah dž.š uzme najbolje od nas. Tvoje rezultate i treninge smo pratili, tvojoj čeličnoj volji i zalaganju zavidjeli… Bila mi je velika čast, i zadovoljstvo što sam te poznavao, posebno zbog činjenice da si podržavao rad naše ekipe. Prijatelju, šampione, neka ti Allah dž.š podari Dženet i neka ti je laka zemlja bosanska…” – napisao je Fisović