Nažalost, rukometaši Bosne i Hercegovine pretrpjeli su i drugi poraz na rukometnom EURU. Time je izgubljena šansa za drugi krug. Portugalci su slavili 27-24.

Bosna i Hercegovina i danas je imala momente sjajne igre, ali u ključnim trenucima nije bilo strpljenja. Igralo se gol za gol do rezultata 4-4. Tada Portugalci prave seriju 3-0 i odvajaju se. No, mic po mic BiH se polako vraćala, a golom Grahovca na prazan gol ponovo su Šumanovi izabranici izjednačili na 10-10. Na poluvremenu je Portugal imao minimalnih 12-11. BiH je furiozno otvorila nastavak. Grahovac je zaključao svoj gol, a Ovčina, Prce i Haseljić donijeli su +2 (12-15). Uslijedila je 3-0 serija Portugala, no Prce i Malinović vratili su prednost Bosni i Hercegovini.

I uslijedila je crna rupa. Pedro Portela zabio je 7 golova za Portugal zaredom i donio im krucijalnu prednost. Pred kraj se razbranio i Burić, ali to je bilo dovoljno tek da se ublaži poraz.

Portela je bio najbolji kod pobjednika sa 10 golova, Quintana je obranio 14 šuteva. Vranješ i Prce bili su najuspješniji kod BiH sa po 5 pogodaka. Grahovac je imao 8, Burić 4 obrane.

U posljednjem kolu BiH igra protiv Francuske. Za izabranike Bilala Šumana to je revijalni susret, a ukoliko Francuzi izgube od Norveške bit će i za njih.