Nastavljen je rukometni EURO.

Velika senzacija dogodila se u Trondheimu ! Portugal je savladao Francusku 28-25. Portugalci su se još jednom pokazali kao crna mačka za Trikolore. U prvom dijelu momčadi su se izmijenjivale u vodstvu. Kod rezultata 9-7 za Francuze, Portugalci prave seriju 5-0 i odlaze na +3. Do poluvremena su Francuzi smanjili na -1 (11-12). I u drugom dijelu ista slika. Mijenjale su se momčadi u vodstvu, a pri rezultatu 25-25 ušlo se u zadnjih 5 minuta. Tada Gomes počinje igrati sjajno, i donosi momčadi veliku pobjedu.

Dika Mem je zabio 5 za poražene. Genty i Gerard obranili su 8 lopti. Gomes i Braunquino su zabili po 5 kod pobjednika. Quintana je obranio 10 lopti.

Bosna i Hercegovina je poražena od Norveške. Igrali su naši rukometaši sjajno u prvih 20 minuta, no puno grešaka uzelo je danak. Suci su odsudili jako loše, na štetu našeg tima. No, razlika u kvaliteti je evidentna i Norvežani su zasluženo slavili.

Na krilima Nikole Prcea BiH se držala na početku. Kod rezultata 9-9 Norveška pravi seriju 3-0. Do poluvremena su naši igrači uspjeli dva puta doći na -2, ali Sagosen se razbudio i donio Norveškoj velikih 17-12 na poluvremenu. U drugom dijelu domaćini su održavali svoju prednost. Imali su Bergeovi izabranici i 9 razlike,ali do kraja su igrači Bilala Šumana smanjili na konačnih 32-26.

Sagosen je zabio čak 12 golova, a norveški golmani obranili su 9 udaraca. Veteran Prce bio je najefikasniji kod BiH sa 7 golova, Panić je zabio 4. Burić je obranio 10 udaraca, a Grahovac 3.

U drugom kolu sastaju se BiH i Portugal, te Francuska i Norveška.