Košarkaški klub “Rolling” je najmnogobrojnija škola košarke na općini Hadžići, a nastala je 2018. godine. Ova škola košarke je aktivna na području cijele općine, u svim sportskim objektima gdje postoji mogućnost za košarkaške aktivnosti. Treniraju u prostorijama JU “Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići” ali i fiskulturnim dvoranama osnovnih škola.

Protekle sedmice predstavnici košarkaškog kluba Rolling i predstavnik odjela za sport općine Hadžići i član upravnog odbora JU KSIRC Muharem Keško, te pomoćnik načelnika Sabahudin Kazic, dogovorili su značajan program pomoći ovo školi košarke čime će dodatno ubrzati njen progres. Naime, predstavnici Općine Hadžići i KK Rolling su dogovorili da će Općina Hadžići da snosi sve troškove prema JU “KSIRC” Hadžići a vezano za domaćinstva svih selekcija ovog kluba u 2021 godini.

“Zahvaljujemo se općini Hadžići i njenom načelniku Hamdi Ejuboviću, što su prepoznali naš primarni cilj. Želimo skloniti djecu sa ulice i pravilno ih odgajati u zdrave mlade ljude, te buduće uspješne košarkaše i košarkašice naše opštine na koje ćemo svi biti ponosni.Hvala Vam što ste dio ove priče, što ste dali svoj doprinos i prepoznali našu ideju i strast.” – saopšteno je iz KK Rolling Hadžići.