Adela Merdžanić, bivša vrhunska rukometašica i reprezentativka Bosne i Hercegovine  bori se za život i potrebna joj je pomoć.

Prije 16 mjeseci joj je dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje, te su Merdžanić jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj. U nedjelju ide na prvi tretman, a da bi to priuštila morala je prodati stan.

Samo jedan ciklus terapija košta 22.500 eura, a potrebna su joj minimalno tri do četiri. U konačnici je za sva četiri ciklusa potrebno oko 100.000 eura, a pored toga koristi lijek koji košta 4.500 KM mjesečno.

Bivša bh. reprezentativka živi sa roditeljima koji su u penziji, trenutno je na birou za nezaposlene, te radi povremeno honorarne poslove. Uprkos teškoj bolesti Merdžanić je veliki borac, a u Pomozi.ba se nadaju da će joj uspjeti pomoći da prebrodi životnu nedaću.

“Na moju žalost bolest ne odustaje, širi se, ali ne odustajem ni ja. Ja ću da se borim i dalje kao što sam se borila, ne samo kroz ovu bolest nego i kroz cijeli život, jer ipak je u meni sportska krv jedne lavice u horoskopu. Ostanite mi dobri, budite veseli i sretni i uživajte u životu jer jedan ste dobili“, poručila je Adela Merdžanić

.Pozivom na broj 17012, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za Merdžanić je moguće donirati 2 KM. Donacije su moguće i na web platformi www.pomoziba.org kao i putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba sa naznakom Adela Merdžanić kao i na slijedeće račune.