Adela Merdžanić, bivša vrhunska rukometašica i reprezentativka Bosne i Hercegovine  bori se za život i potrebna joj je pomoć.

Prije 16 mjeseci joj je dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje, te su Merdžanić jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj. U nedjelju ide na prvi tretman, a da bi to priuštila morala je prodati stan.

Samo jedan ciklus terapija košta 22.500 eura, a potrebna su joj minimalno tri do četiri. U konačnici je za sva četiri ciklusa potrebno oko 100.000 eura, a pored toga koristi lijek koji košta 4.500 KM mjesečno.

Ona se danas oglasila na društvenim mrežama iz Njemačke, gdje se nalazi na liječenju.

“Terapije idu super, ima raznih a onda sve to nosi i ogromnu borbu u mom tijelu, bude laksih a bude i tezih dana, manje i vise bola al odustajanja nema 💪U pogonu od ranog jutra pa do kasno navece, Merkel rezim i u ovome al ne zalim se 😀Vremena za djecije radosti bas i nemam previse al od veceras ide radost pracenja Europskog prvensta u rukometu za zene 🥰😍E i onaj finansijski dio, onaj glavni e i tu smo lavovi…. za januarsku smo skupili lovu, a jos malo fali da je spremna i ona februarsko-martovska…. jer poraz nije opcija.” -napisala je Adela na svom profilu

Pozivom na broj 17012, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za Merdžanić je moguće donirati 2 KM. Donacije su moguće i na web platformi www.pomoziba.org kao i putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba sa naznakom Adela Merdžanić kao i na slijedeće račune.