Osim utakmica u skupini D, u kojoj je Bosna i Hercegovina, jučer su odigrani susreti prvog kola i u skupinama B i F.

Skupina F igra se u Beču. Domaćin Austrija pobjedom je ušao u natjecanje. Austrijanci su uspjeli slomiti otpor žilavih Čeha. U prvom poluvremenu obje reprezentacije su imale u par navrata po dva pogotka prednosti, ali na predah se otišlo s rezultatom 14-13 za Češku. No, u nastavku se budi najbolji austrijski igrač Nikola Bilyk i odvodi vodu na mlin svoje ekipe. Austrija je slavila 32-29.

Hrstka je za Češku zabio 6 golova, Zdrahala 5. Galia i Mrkva nisu bili na razini sa samo 6 obrana. Kod pobjednika, Bilyk je torpedirao golmane s 13 golova. Božović je dodao 7. Golmani Eichberger i Bauer skinuli su 15 udaraca.

Sjeverna Makedonija je na krilima Lazarova savladala nezgodnu Ukrajinu 26-25. Ukrajnci su se pokazali kao tvrd orah, ali Makedonci su naposljetku upisali bodove. Neuništivi Kiro postigao je 8 golova, a naravno i gol za pobjedu sekundu prije kraja. Stoilov i Manaskov dodali su po 5. Odličan je bio i golman Mitrevski sa 16 obrana. Ostroushko je za Ukrajinu postigao 5 golova, a golman Komok imao je 12 obrana.

Šveđani su se u Goteborgu lako obračunali sa Švicarcima. Već na poluvremenu su Šveđani imali 7 razlika i priča je bila završena.Du Rietz, Tollbring i Nilsson postigli su po 6 golova, Schmid je za Švicarce zabio 4.

Poljska je pružila dobar otpor Sloveniji, no Slovenci su ipak slavili 26-23. Mačkovšek i Blagotinšek bili su strijelci po 5 golova. Najraspoloženiji kod poraženih bio je Moryto sa 8 golova.