Zrinjski je imenovao novog trenera. Bit će to 44-godišnji Sergej Jakirović.

Jakirović je rođen u Mostaru, a u igračkoj karijeri igrao je za niz klubova, no nije bio ništa više od prosječnog fudbalera.

Trenerskom karijerom počeo se baviti 2016. kada je preuzeo Sesvete.U 36 utakmica osvajao je 1.67 bodova u prosjeku. Potom je preuzeo Goricu, s kojom je pravio svojevrsno čudo u HNL-u. U debitantskoj sezoni kluba u elitnom razredu hrvatskog fudbala, Gorica je pobijedila i Hajduk, i Osijek i Rijeku. Goricu je vodio 61 utakmicu, a otkaz dobiva u februaru 2020. godine, nakon poraza od Hajduka 6-0, prije toga je u sedam utakmica samo jednom slavio sa svojim klubom.

No,slovenski Maribor vidio je njegov potencijal, te ga dovodi na mjesto prvog trenera.Dobro je počeo, sa 4 pobjede, no nakon minimalnog poraza od Olimpije počeli su problemi. Izgubio je i od Sežane i od Celja, a potom i zaredao 4 pobjede. Ali presudio je domaći poraz u prvom pretkolu Europske lige , od poluamaterskog Colerainea iz Sjeverne Irske.

U karijeri nema trofeja, a preferira formaciju 4-2-3-1, sa čvrstim blokom. Na klupi Plemića zamijenit će Mladena Žižovića,a iz Uprave mostarskog kluba dali su mu ugovor do svibnja 2023, čime su pokazali da vjeruju u njega. Sigurno je trener koji može dosta unaprijediti klub, no je li dovoljno dobar da osvoji trofej, je veliko pitanje.

Jakirović je i bivši reprezentativac BiH,  a bio je i u kombinacijama za novog selektora A vrste. S obzirom na stanje s koronavirusom, u Mostar će Jakirović stići 12.januara, a pripreme s novim klubom počinju 15.januara.

Zrinjski je tek šesti u Premijer ligi.