Emre Belozoglu voli fudbal i uživa u njemu. I još mu ne može reći doviđenja. Iako je biži i jubilarni 40.rođendan, Emre igra u turskoj Super ligi, koja , iako nije među najjačim, slovi za zahtjevnu i kvalitetnu ligu. Većina igrača njegovih godina već je neko vrijeme u penziji. Na primjer , godinu dana stariji Kahveci od 2011. ne igra, a prispio mu je i sin Ilhat i stupio na teren. Ali Belozoglu prkosi svemu.

Ugrabio je u karijeri i 15 trofeja. Rođen u Instanbulu 1980. godine, karijeru je počeo u Günessporu sa sedam godina. Radi boljih uslova prelazi u Zeytinburnuspor , gdje ostaje od 1990. do 1995. godine. Kvalitete ovog veznjaka brzo su uočene, a najbrži je bio Galatasaray, koji ga u svoj pogon dovodi u julu 1995.Nešto manje od dvije godine bio je u školi slavnog turskog kluba, da bi potom prešao u prvi tim.Upisao je 102 nastupa i postigao 14 pogodaka.

U julu 2001. prelazi u Inter za preko 10 milijuna eura , što je bila poprilična svota. Dirigirao je veznim redom Nerazzura 4 godine,ali upisao samo 79 nastupa i tri puta poentirao, i potom prelazi u Newcastle za 5 milijuna.Tu je pak upisao 58 nastupa i pet puta tresao mrežu.

Nakon tri godine u redovima Švraka vraća se u tursku, ali ovog puta u Fenerbahce. Ovaj potez naišao je na neodobravanje navijača Galate, ali Emreu to nije puno smetalo. U svom drugom mandatu u Turskoj opet je išao preko stotke, 103 puta igrao i 13 puta zabio. Igrao je 4 godine u Feneru, a potom zaigrao i treći put u ligi petice. Destinacija je bio Atletico, pola godine bio je član Jorgandžija, nije se baš proslavio.Svega sedam nastupa i 1 gol, nije bio ratnik i trkač kakvog je Atletico trebao. Vratio se u svoj Fenerbahce , dodao na konto novih 56 golova i 14 golova, a u julu 2015. prešao i u Basaksehir, koji je u silnom usponu dovodio zvijezde na zalasku karijere. Ali kakav zalazak, Emreu se igra.I treći put prebacio je brojku 100, i to zanimljivo, nastupio više nego u prethodnim pokušajima. 104 puta obukao je dres Basaksehira, a u strijelce se upisao 14 puta. U julu prošle godine ponovo je došao u Fenerbahce, a ove sezone je upisao 19 nastupa, jednom zabio i 4 puta asistirao.

Reprezentacija je posebna priča,. debitirao je 2000.kod trenera Denzilija. Upisao je 101 nastup i 9 puta zabio. No , svega je bilo. Ozljeda, nepozivanja, slabe minutaže. Ali nikada nije odbio dres Turske. Igrao je čak i u ovim kvalifikacijama za EP, koje je Turska prošla, i bilo mu je svejedno što nije mogao podnijeti veliku količinu trke i igrati samo protiv protivnika kakvi su Andora i Albanija. Za takav pristup nagrađen je kapitenskom trakom. Ako se doda 71 nastup za mlade selekcije Turske, i 33 gola, onda još više dobija na važnosti. Vjerojatno bi igrao i EURO da nije odgođen, mada nije isključeno da ga gledamo i na EURU dogodine. Možda tada baš odluči reći : KRAJ. Ili ipak ne… Strašan je taj Emre…