Hrvatska rukometna reprezentacija startala je pobjedom na Europskom prvenstvu. No, nije slutilo na dobro nakon prvog dijela. Hrvatska je bila spora u napadu, nije bilo rješenja. Šego je obranio tek jednu loptu. Crna Gora je proigravanjem na pivota pravila najviše problema Hrvatima. Na predahu su Crnogorci vodili 13-12.

U drugom dijelu izašla je neka nova Hrvatska. Kompaktna i brza obrana dala je rezultate, Šego je uvezao par intervencija i Hrvatska se odvojila na 3 razlike (17-14). Crna Gora je još jednom uspjela prići na -2 i to je bilo sve od njih. Četiri minute prije kraja Hrvatska je na krilima mladih snaga imala 27-19, a Crna Gora je do kraja vezala dva pogotka i učinila poraz prihvatljivijim . Na kraju je na semaforu stajalo 27-21.Hrvati su u drugom dijelu primili samo osam golova.

U redovima Kauboja, svi igrači izuzev rezervnog vratara Ašanina dobili su priliku. Luka Cindrić bio je najefikasniji sa sedam pogodaka i tri asistencije, Marić i Horvat zabili su po 4.Nemanja Grbović je kod poraženih postigao 6 golova, 4 je dodao Lipovina.

Šego je skupio 6 obrana , a Simić s druge strane 9. Igrač utakmice bio je Duvnjak, koji je postigao 1 pogodak, ali dodao 5 asistencija.

U drugom susretu skupine C Španija je deklasirala Latviju 33-22. Debitanti Latvijci držali su se u prvom dijelu i na poluvremenu zaostajali samo tri razlike (14-11). U drugom dijelu bili su Latvijci i na 18-16, no ponestalo je rješenja kad su protivnici zatvorili gorostasa Kristopansa. Crvena furija ubacila je u brzinu više , i na kraju ostvarila i dvocifrenu prednost.

Fernandez je kod pobjednika zabio 5, Abello i Sole dodali su po 4 gola. De Vargas i Coralles kombinirano su obranili 12 udaraca. Kristopans je bio najbolji kod Latvije sa 7 golova, Jurdzs je zabio 5. Golmani Kukša i Purins obranili su 12 lopti.