Danas Vam donosimo jednu prelijepu priču koja je počela početkom ove godine, a ona nam dolazi iz Herojskog naselja Sokolje. Par prijatelja je odlučilo da pokrene jednu sportsku priču i da svom Naselju donesu prvi malonogometni klub. Tako je sve i počelo pa je MNK Sokolje u januaru ove 2022. Godine krenulo da piše svoju priču.  

U nastavku Vam prenosimo razgovor sa jednim od osnivača MNK Sokolje, Vatreš Rijadom. On nam je ukratko objasnio kako je sve počelo i kakvi su njihovi ciljevi za naredni period.  

Prije svega lijep pozdrav za čitavu ekipu SU Futura i za sve one koji prate vaš portal. Sve je nekako krenulo brzo i iznenada, iskreno imao sam želju da pokrenem nešto što će okupiti veliki broj omladine. Dobro znam koliko je sada sport zapostavljen, a pogotovo u mom naselju gdje mogu da kažem da se sport praktikuje samo na nastavi. Okupio sam dobru ekipu sa kojom radim i dan danas, svako je dobio zaduženje i svoj dio rada u klubu. Predsjednica kluba je Dženeta Agić, kapiten ekipe Imad Sinanović i član upravnog tima Anel Ibrović. Imali smo jedan glavni cilj za ovu godinu, ali zbog finansijske situacije nismo uspjeli da prijavimo ekipu za Futsal Ligu FBIH ali šta je tu odustali nismo. Moram naspomenuti da ekipa iza sebe ima 2 osvojena turnira ( Grad Sarajevo, Prvi memorijalni turnir “Heroji Sokolja”, također ekipa igra i ostale turnire koji se održavaju u našem gradu pa i šire. Pravimo baš dobre rezultate kako timski tako i pojedinačno, gdje ne mogu, a da ne spomenem kapitena Sinanovića koji je najbolji strijelac tima sa 35 postignutih golova. Pored turnira, održavaju se redovni treninzi i prijateljske utakmice. Uskoro nam se i bliži prvi rođendan kluba, ali o tome pišite kad dođe vrijeme jer mi Vam najavljujemo spetakl. Za kraj želim da kažem da mi nikada odustati nećemo i da naše vrijeme tek dolazi – dodao je Vatreš.  

U nastavku vam prenosimo izjave za naš portal koje su dali predsjednica kluba Agić Dženeta, kapiten tima Sinanović Imad i Ibrović Anel.

Datum 24.01..2022. godine uvijek će me podsjećati na samo jednu misao,a to je MNK”Sokolje” Sastajemo se i pokrećemo priču. Jednu lijepu,zdravu i aBd još uspješniju priču. Bilo je padova, a i uspona,a meni kao predsjednici ovog kluba je najvažnije da i pored svega se držimo kao JEDNO. Zato smo i opstali jer smo bukvalno “disali”kao JEDNO.
Pored kluba družimo se i privatno i to samo može jedno da znači,da i na taj način jačamo kao ljudi.
MNK”Sokolje” može da dalje niže uspjehe. A ja mogu samo da budem ponosna na dosadašnji i nared abd uspjeh. – dodala je Agić.

Čast mi je da sam dobio priliku da budem dio ekipe i neko ko da će predvodi ovu ekipu. Izuzetno radim na tome u svakoj prilici koja se ukaže i mogu da kažem sve najbolje jer napredujemo u svakom smislu. Nedavno smo imali niz od 5 utakmica bez poraza sa čak 39 datih, a primljenih samo 9 golova. To dokazuje na kojem smo nivou. Bude tu svega, padne moral ekipe, desi se nemamo svi uvijek dobar dan, ali ja sam taj koji je pokretač ekipe i neko ko će da ohrabri tim. Mogu samo da kažem kako je Rijad izjavio, da ćemo da radimo i da nikada nećemo stati bez obzira na sve – dodao je Sinanović.  

Kako sam igrač MNK Sokolje tako sam i dio uprave. Mogu i sa jedne i druge tačke gledišta da kažem da smo mi jedna skladna ekipa. MNK Sokolje nastavlja dalje jače nego ikad nizajući dobre uspjehe – dodao je Ibrović.