Međunarodno takmičenje: GSS Sarajevo najbolja u regionu

U konkurenciji je bilo više od 50 najboljih timova gorskih službi spašavanja iz zemalja regiona. GSS tim Stanice Sarajevo je osvojio prvo mjesto

FOTO: GSS SARAJEVO

Ekipa GSS Stanice Sarajevo i spasioci sekcije Hadzici su uzeli učešće u međunarodnom takmičenju u spasilačkoj disciplini vožnja AKI čamca koje je održano u Sloveniji, u mjestu Mojstrana.

GSS Sarajevo

U konkurenciji je bilo više od 50 najboljih timova gorskih službi spašavanja iz zemalja regiona. GSS tim Stanice Sarajevo je osvojio prvo mjesto. Ovim uspjehom GSS Stanica Sarajevo je na prestižnom takmičenju dobila potvrdu da se kontinuiran rad i zalaganje koje Stanica Sarajevo sprovodi, kao odgovorna služba u domenu zaštite i spašavanja, isplati.

GSS Sarajevo

Važno je naglasiti da je Stanica dobila čestitke i priznanja od GSS Hrvatske i Slovenije koje su također uzele učešće na takmičenju, te pohvalile napredak u radu i iskazali interes za buduću zajedničku saradnju.

GSS Sarajevo

GSS Stanici Sarajevo će ovo poslužiti kao dodatni podstrek u daljem radu i zalaganju, kako u vlastitoj Stanici tako i u GSS-u Federacije BiH, saopćeno je iz GSS-a Sarajevo.