Još jedna prelijepa priča i jedan prelijepi intervju našeg kolektiva sa kapitenom Futsal Željezničara Emirom Djuderijom.

1. Ukratko nam se predstavi i klub u kojem trenutno igraš ?
-Trenutno sam u futsal Željezničaru, tamo gdje je srcu najdraže, klubu u kojem sam sve naučio.

2.. Kako je počela tvoja futsal karijera ?
-Moja futsal karijera je počela u MNK Orliću nakon par godina preimenovan u MNK Centar.

3. Zašto baš Futsal Željezničar ?
-Pa ako sam imao neki san dječački to je bio da zaigram pred navijačima kluba mog života, prva moja utakmica pred Manijacima protiv Novog Travnika bila je utakmica koju nikad neću zaboraviti, povreda od skoro godinu dana mi je preteško pala baš iz tog razloga što sam mislio da to više nikad neću doživiti, al uz Božiju pomoć vratio sam se na teren, i nadam se da ću sto prije u željenu formu.

4. Da li imaš neku najdražu pobjedu i neki najdraži postignut gol (ako da, koja je to ekipa) ?
Pa imao bih više nabrojati, al sigurno jedna od najdraži je pobjeda u direktnom okršaju za prvaka BiH protiv Mostara Stari Grad, mislim da je to bila 2016. Godina, zadnja futsal titula koja je donesena u glavni grad.

5. Kakvi su tvoji planovi u nastavku ?
-Moji planovi su da ako budem živ i zdrav igram u Želji do kraja svoje karijere, srce bi sigurno htjelo do kraja života, i dok god se budem osjećao spremno da mogu igrati, bit ću tu, a imam u planovima što prije da upišem licencu za trenera, mislim da sam proveo veliki broj godina u futsalu, i da je polahko vrijeme i za to.

6. Imao si nedavno jednu povredu zbog koje te nije bilo dugo na terenu, da li si tada razmišljao da odustaneš?
-Bilo je svega, teška je povreda bila, imao sam 3 operativna zahvata, al kao što sam i pretdhodno istakao velika ljubav prema klubu dala mi je dodatnu želju da radim naporno i da se što prije vratim. Nadam se da je to ostalo iza mene.

7. Ko je tvoj uzor u futsal svijetu ?
– Kazahstanac Douglas Junior.

8. Mišljenje o Sportskom udruženju “Futuro Hadžići”?
– Jedno sjajno udruženje na čelu sa čovjekom koji ima osjećaj za sport. Udruženje koje organizuje veliki broj turnira za mlade igrače koji tu mogu pokazati svoje kvalitete i dobiti pozive od futsal klubova, što je pretdhodnih godina bilo jako često.

9. Tvoja poruka za kraj mladima koji se odluče baviti futsalom ?
Futsal u BiH je u ekspanziji, sigurno je da uz kvalitetan rad koji sada pružaju klubovi, mladi igrači se mogu razvijati i napredovati, samim tim može im se pružiti prilika za odlazak u neku jaču ligu ,gdje mogu rješiti svoju životnu egzistenciju, što je predhodnih godina bilo nemoguće.


Urednici portala se zahvaljuju Emiru na izdvojenom vremenu i ovim putem mu želimo puno sreće u nastavku karijere.


PHOTO BY: SANEL KONJOHODŽIĆ