Pred rukometašima Bosne i Hercegovine danas je ključni ogled na Europskom prvenstvu. Izabranici Bilala Šumana igraju protiv jakog Portugala, koji je u prvom kolu šokirao Francusku.

Računica je jasna, bosanskohercegovački rukometaši trebaju pobjedu kako bi ostali u igri za drugi krug. Šuman je izvršio i promjenu u sastavu. Umjesto Hamidovića u kadru je iskusni Muhamed Toromanović.

Pobjeda bi Portugalce lansirala u drugi krug, no BiH je spremna pomrsiti planove favoritima. Prema kladionicama , Portugal je veliki favorit, no vjerojatno ne bi bila tolika razlika da nisu dobili Francusku. Čvrsta obrana i još jedno sjajno izdanje golmana Burića mogli bi pogurati BiH prema dobrom rezultatu.

No, potrebno je odigrati kvalitetnije u napadu. Veteran Prce ne može sam, te mu se trebaju priključiti i suigrači. Susret BiH – Portugal igra se u 16 sati, uz direktan prijenos na BHT1.

U 18 i 15 igraju Norveška i Francuska. Ukoliko Norvežani slave, Francuska će biti na korak do eliminacije. Točnije, ispada ukoliko večeras i Portugal slavi protiv BiH. No, nadamo se da neće biti takav scenarij i da će Šumanovi puleni većeras ponovo razveseliti naciju.

Bilal Šuman je veliki optimist , i najavljuje prvu pobjedu BiH na EURU.